søndag 2. februar 2014

"Strikk for livet"Etter ei lang bloggtørke kjem det omsider eit nytt innlegg på bloggen min.  Bloggtørke, men ikkje handarbeidstørke, har berre ikkje fått lagt ut dei tinga eg har laga.

  Innimellom andre handarbeid har eg dei siste åra laga lappeteppe av restegarn i ull til eit sjukehus langt oppe i fjella i Nepal, der eit par frå Bergen arbeider. 

 Ei dame frå Bergen samlar inn teppa og vidareformidlar dei. 

  Eg har også sendt tepper og luer til sjukehus her i landet til prematur fødde.

No har eg gjort ferdig 2 tepper og ein "kuvøsegensar"/lue til "Strikk for livet"/Tanzania.Premature og nyfødte i Tanzania trenger varme klær da de ikke klarer å regulere kroppstemperaturen så godt selv. Bli med og strikk ullklær til de små :)
Strikk for livet er en veldedig non-profit organisasjon som samler inn strikkede ullplagg til premature, nyfødte og syke barn ved sykehus i Tanzania, med den hensikt å forebygge sykdom og død. Du kan finne strikkeoppskrifter og mer informasjon om Strikk for livet på hjemmesiden.

50 gr babyull rekk til ein prematurgensar og lue, til teppa gjekk det med 200 gram.
  Har lagt opp 3 m og auka 1 m i begynnelsen av kvar pinne til halvvegs og deretter felt tilsvarande på siste halvdel.  I tillegg har eg strikka ein holkant på sidene.

3 kommentarer:

dachsemor sa...

Så fine ting du har lagd til Strikk for livet. Har strikka litt til dem jeg også.

Birgitte sa...

Fine plagg til et godt formål!

tronderlivetmitt sa...

Koselig å treffe deg på bloggen din igjen. Ellers er det flott tiltak å strikke til dem som virkelig trenger.
Ha en fin februar videre. Klem fra Inger Johanne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...