søndag 10. januar 2016

Håøytoppen

I dag gjekk turen til Håøytoppen.  Ein halv times biltur unna før starten på turen, likevel hadde me ikkje vore her tidlegare. Ingen tung tur, men is ligg framleis i turstiane, så mange stadar er det best å gå på sida av stiane.  Sidan frosten har halde seg ei stund no, var det hardt underlag, så det var muleg å gå der ein ville.  Akkurat i det me starta å gå, begynte det å snø litt.  Snøen låg seg som eit kvitt lag oppå isen, så me måtte gå forsiktig.
Godt tilrettelagt sti


Mai elskar å gå på tur

Flotte isformasjonar langs løypa

Toppen er nådd.  Alversundbrua skimtast i bakgrunnen.

Flott utsikt om enn noko disig.

Mot sør; brua mellom Frekhaug og Flatøy.

Me starta med betongblandeverket på Flatøy, like ved E39.  Sjølv om ein heile tida går på same øya, er det likevel to ulike øynamn:  Flatøy og Håøyna.  Håøyna var ein strategisk viktig forsvarsstad under både 1. og 2. verdskrig, og dette kunne me sjå restar etter både undervegs og på toppen der det var kanonstillingar.  Toppen ligg 171 m.o.h., men oppe på toppen er det ope og fritt med utsikt i mest alle retningar.

2 kommentarer:

Birtes tur- og idéblogg sa...

Så kjekt å lese! Enda en tur å besøke. Klubb-venninnen min bor på Flatøy så her kan vi slå to fluer i en smekk. Ja, rett og slett gå på klubb! Du har så fine hunder! Ønsker deg en fin uke! Klem fra Birte

Millamona sa...

Der er det flott! Eg var der 2. juledag, ein kjempefin tur!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...