søndag 20. mars 2011

Nepaltepper


På Okhaldunga sjukehus i Nepal arbeider Kristin og Erik Bøhler. Sjukehuset ligg langt oppi fjella og vintrane er kalde. I Bergen bur ei dame; Jorunn, som samlar inn ferdige ulltepper eller lappar som vert sydd saman til teppe. Ho sender desse teppa til Nepal. "Teppa vert brukte til pasientar som treng varme eller har vanskar med å få på seg klede pga skadar, og når babyar vert fødd på sjukehuset og mødrene ikkje har klær til å ha på barnet sitt så får dei eit lappeteppe som er strikka i Noreg". Synes dette er eit fantastisk flott tiltak, og såg at eg her kunne få brukt opp mykje av restegarnet mitt. I vinterferien strikka eg ferdig alle lappane og fekk montert 2 teppe. No har eg hekla ein pyntekant rundt det eine teppet, og er klar til å senda teppa. Det eine teppet har eg strikka i babyull og det andre i tjukkare ullgarn. Nokre av restane i babyullgarnet er ganske gamle, men no kom dei til nytte. Kjøpte inn 4 nøster Trysil ullgarn for å få litt friskare fargar i det eine teppet, ellers er alt restegarn. Har strikka 49 lappar á 15x15 cm til begge teppa, då vert teppa vel 1x1 m store. Teppet i babyullgarn veg 630 gram og det andre veg 762 gram. Det er ikkje brukt kvitt garn i teppa då kvit er dødens og sorgens farge i Nepal og derfor ikkje så aktuell farge å strikka med.
Det er mange rundt omkring i landet som strikkar eller heklar lappeteppe til Nepal, og dette kan lesast meir om i denne bloggen.

8 kommentarer:

Niko sa...

Flott bruk av restegarn og formåler er kjempefint. Slik kan man bygge aliannser mellom folkeslag.

sissel sa...

Ett supert formål, og ikke minst så var det ett flott teppe som helt sikkert kommer til å varme godt.

KRØLLEMIKKEL sa...

Så flotte tepper. Har planer om å strikke noen lapper til dette formålet jeg også.

Solfrid sa...

Så flink du har vært.
Jeg strikker lapper innimellom jeg også. Vi er flere som strikker sammen.

Rigmor sa...

flott formål dette!! ha en flott søndag!

sipusa sa...

Fine tepper og et veldig bra tiltak! Godt å tenke på at noen blir varme og gode av noe en har strikket:-)

Jannickes Hjemmekos sa...

Hei, Inger
Så flink du har vært. Ekstra kjekt med et slikt teppe når man også får nyttet restegarn. Dette er vel det man kaller "vinn-vinn-situasjon".

Jeg fant bloggen din via Hobbyboden. Legger meg til som følger - så stikker jeg innom fra tid til annen. Alltid kjekt å treffe andre som trives best med et håndarbeid mellom hendene.


Ønsker deg en fin ettermiddag i det nydelige vårværet!

banglamarie sa...

Fantastiske tepper du har laget. Gode myke og fine. Er veldig takknemlig for de to teppene du har laget til Nepal. Teppene er nå ankommet og blir sendt så snart teppejorunn er tilbake fra ferie.
Hun vil gjerne ha din mailadresse, så send henne gjerne en mail;
jorunndordal@hotmail.com

TeppeKristin som holder til i Nepal er i Bergen 25august, så om du er i nærheten er du velkommen innom. Mer info på nepalteppebloggen.

-hilsen Marie, datter til teppejorunn :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...