lørdag 26. januar 2008

Solskinnsbollar


I dag har eldstejenta diska opp med kjempegode solskinnsbollar til kaffien. Heldige uventa gjestar fekk også smaka. Her kjem oppskrifta:

Gjærdeig:

50 gr gjær

75 gr TineSmør

2 del Tine Kaffefløte

2 del TineMelk Hel

1 stk egg

4 ss sukker

12 dl hvetemel


Fyll:

2,5 del Piano Vaniljekrem

4 ss sukker

2 ss malt kanel


Smuldre gjær i bakebollen. Smelt smør og hell over fløte og melk. Varm til 37 grader. Hell dette over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egg og sukker og elt inn mel til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen. Sett til heving under plast ca 40 min.

Ta deigen opp på bakebordet og kjevle ut til et rektangel. Fordel fyllet over deigen og rull sammen som til en rullekake. Skjær i ca 3 cm brede biter og legg snurrene i papirformer, sammen i ein form til en kake eller rett på bakepapir. Etterhev ca 20 min.

Pensle med sammenpisket egg. Stek bollene ved 250 grader i 5-6 minutter. Avkjøl på rist. Bollene egner seg til frysing, men samker aller best nybakt.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...